Wilt u uw bedrijf verder professionaliseren? Komen er meer klantenwensen of -eisen? Productie, handel, transport of opslag, of een combinatie?
Afhankelijk van de insteek of bedrijfsactiviteit, kan één van de onderstaande normen u verder brengen.
Productie van levensmiddelen
Produceert u levensmiddelen? Dan kunnen BRC Food, IFS Food, FSSC22000 of ISO22000 voor u van toepassing zijn.
Transport & opslag
Als u levensmiddelen opslaat en/of vervoert, dan zijn BRC Storage & Distribution, IFS Logistics of FSSC22000 mogelijk van toepassing.
Handel, import en export
BRC agents & brokers of IFS broker zijn voor u geschikt als uw activiteit het kopen en verkopen van levensmiddelen is.
Verpakkingsmaterialen
BRC Packaging, FSSC22000 of IFS PACsecure zijn mogelijke normen als u verpakkingsmaterialen produceert voor de voedingsmiddelenindustrie.
Primaire landbouw
Heeft u een land- of tuinbouwbedrijf dan zijn de normen GlobalG.A.P., GRASP, AH protocol of ISO22000 van toepassing.
Diervoeder
GMP+ of ISO22000 zijn uw keuzes als u diervoeding produceert, vervoert of in handelt.
Wanner u levert binnen specifieke sectoren kan de klant eisen dat uw voedselveiligheidsmanagementsysteem gecertificeerd is volgens de GFSI eisen. In dat geval kunnen wij u helpen om hierin een zo praktisch mogelijke keuze te maken.
Ook hebben wij de expertise in huis om te ondersteunen bij het implementeren en onderhouden van de verschillende managementsystemen en keurmerken.
Managementsystemen
ISO9001: Kwaliteitsmanagementsysteem
ISO22301: Business Continuity Management
ISO14001: Millieumanagement
ISO26000: MVO
Keurmerken
Biologisch (SKAL), Demeter, EKO-keurmerk, PlanetProof, QS
Welke norm past het beste bij mijn bedrijf?
U wilt de kwaliteit binnen uw bedrijf aantoonbaar borgen?
Wij kunnen u met het volgende helpen:
- Implementeren en onderhouden van uw voedselveiligheidshandboek
(GFSI) standaarden en overige standaarden / keurmerken) - Ondersteunen of totaal ontzorgen bij het opzetten / uitvoeren van HACCP studie voor uw producten, processen en diensten.
- Begeleiding naar certificering
- Interne audits uitvoeren
- Leveranciersbeoordelingen & -audits
- Leveranciersbeheer
- Analyseren en opvolgen van de directierapportage of -beoordeling.
- Food defense en Voedselfraude analyse
- Contextanalyse en stakeholdersanalyse
- Voedselveiligheidscultuur plan opstellen
- Coaching
- Training (Basis voedselveiligheid, Food defense, context- en stakeholdersanalyse, voedselveiligheidscultuur)
Hoe wij werken?
U doet er alles aan om een prachtig en veilig product te leveren aan uw klant. Maar… de klant vraagt of uw bedrijf ‘gecertificeerd’ is. De vraag van de klant over voedselveiligheid en het managen van het voedselveiligheidsplan vraagt in de huidige setting ‘te’ veel tijd en capaciteit.
Door onze praktische werkwijze, kennis en hands-on mentaliteit kunnen wij ondersteunen bij voedselveiligheid en bijbehorende management issues. Wij brengen de werkwijze in beeld, onderhouden en optimaliseren het voedselveiligheidsplan tot een pragmatisch document. In een notendop onze activiteiten:
wij leveren advies en begeleiding op maat.
- Begeleiding op hoofdlijnen omdat u de mensen binnen u bedrijf heeft die het werk kunnen doen.
- Begeleiding en uitvoering omdat u de mensen en tijd niet vrij kunt maken door de huidige.
- Begeleiding en meedenken bij het ontwikkelen van de strategische koers.
Wij nemen u het werk uit handen, zodat u blijft doen waar u goed in bent.
- Wij verzorgen de invoering en het onderhoud van uw kwaliteitshandboek, samen met u en uw team.
- Wij begeleiden u naar en tijdens de certificering.
Wij ondersteunen u met uw interim opdrachten.
- Wij ontzorgen u bij incidentele klussen binnen uw bedrijfsvoering door een daadkrachtige en praktische werkwijze.
- Wij kunnen uw QA & QC team coachen en trainen voor een nog betere samenwerking in uw organisatie.
Wij verzorgen in company trainingen.
- Basiskennis hygiëne, HACCP
- Herkennen kritische proces indicatoren.
- Food defense en voedselfraude